placemaking: van plaats naar plek

Een plaats is nog geen plek.

Hoe kun je samen met bewoners betekenisvolle publieke ruimte maken?
Wat maakt een plaats tot een goede plek?

Placemaking is een methode die in Nederland steeds vaker wordt toegepast. Een definitie (bron: PPS.org, eigen vertaling):

Placemaking inspireert mensen om collectief de openbare ruimte opnieuw als het hart van de gemeenschap te verbeelden en opnieuw uit te vinden . Versterking van de verbinding tussen mensen en de plaatsen die ze delen, maakt van placemaking een samenwerkingsproces waarmee we ons publieke domein vorm kunnen geven om de gedeelde waarde te maximaliseren.
Hierbij is er speciale aandacht voor de fysieke, culturele en sociale identiteiten die een plaats bepalen en de voortdurende verandering ervan ondersteunen.

Samen met direct betrokkenen maken we een inventarisatie van de plek en formuleren een paar quick wins om direct resultaat te boeken. Daarna kunnen wij helpen bij het uitwerken van projecten en het regelen van financiering om samen met direct betrokkenen een goede plek te maken. Tevens bieden we workshops om samen met jullie te werken aan een wandschildering, de aanleg van een groene zone of moestuin, meubels of andere inrichtingselementen voor de plek.

voorbeeldprojecten:

Tingelen in de spoorzone

Cultuur & Cohesie | Publieke Ruimte maken in Nieuw Delft in de spoorzone
Met Tingelen maken we samen met direct omwonenden, ondernemers en organisaties tijdelijke publieke ruimte op vrijgekomen plekken in de Spoorzone Delft.

interesse of vragen?