being present

jaartal: 2021

titel: being present

techniek: performance

omschrijving:

11-7 Sjamanistische performance Vera Witleer-Whistler & Ron Blom ‘being present’ als openingshandeling voor de tentoonstelling ‘one step beyond’. Een beeldende kunst expositie waarin kunstenaars de waarde en betekenis van spiritualiteit onderzocht hebben.

Mensen vormen een kring rondom de kunstenaar.

De kunstenaar tekent een cirkel met witkalk. De cirkel omhult de kunstenaar en sluit de mensen buiten.

De kunstenaar treedt buiten de cirkel en groet de mensen in de kring, een voor een. In stilte.

Deze performance heeft als doel de afstand die ontstaan is, tussen mensen, na 2 jaar Corona-maatregelen te helen. Door eerst de anderhalve meter samenleving zichtbaar te maken en direct daarna een stap uit de cirkel naar de mensen toe te doen.