food clothes shelter

De installatie Food Clothes Shelter is een reconstructie van de woning van een drugsverslaafde aan de Mathenesserdijk in Rotterdam. De in de woning gevonden objecten zijn gedocumenteerd en opgemeten om daarna geplaatst te worden in een steriele wit plastic etalage aan de straat.

De etalage was door twee ronde kijkgaten in de met zwart folie beplakte ramen voor voorbijgangers te bekijken.

Met deze kijkdoos schenkt de kunstenaar aandacht voor drugsverslaafde mensen zonder vast woon of verblijfplaats. De titel van de installatie is een directe verwijzing naar de basislevensbehoeften volgens de piramide van Maslov en de mensenrechten volgens de Verenigde Naties. De installatie was een kritisch onderdeel van ‘Gluren bij de buren’, een project om aandacht te vragen voor de ontwikkelingen op de Mathenesserdijk om de woningen te renoveren en te verkopen.