Een andere Cultuur Online site

De kunst van het nalaten

De kunst van het nalaten

Wat gebeurt er met je kunst als je er niet meer bent? Nalatenschap is een onderdeel van de beroepspraktijk waar iedere kunstenaar of nabestaande vroeg of laat mee te maken krijgt. Tegelijkertijd is het een thema waar de meesten zich niet mee bezighouden of graag bij stil staan. Het nalaten van een kunstcollectie is veelomvattend. Want: hoe regel je dit goed? Waar moet je allemaal aan denken en hoe te beginnen?

Inzichten en handvatten
Op woensdag 23 november organiseert Art Office een informatiemiddag rondom nalatenschap. Tijdens deze middag geven we inzicht in verschillende aspecten rondom nalatenschap en reiken we handvatten aan waarmee je verder kunt. Met als doel het nadenken over de nalatenschap tot een vanzelfsprekend onderdeel van de beroepspraktijk te maken. Aanleiding voor deze bijeenkomst is de recente enquête van beeldend kunstenaar John Blaak over nalatenschap, die werd ingevuld door ruim veertig Rotterdamse beeldend kunstenaars. De middag wordt ingeleid door Miriam Windhausen, deskundige op het gebied van kunstenaarsnalatenschappen en kunsthistorica. Na afloop is er gelegenheid tot napraten.

Wil jij hierbij zijn? Zet het alvast in je agenda. Verdere informatie volgt binnenkort.

Datum, tijd & locatie
woensdag 23 november
15.45 uur – 18.00 uur
Auditorium TENT

Aanmelden 
Toegang is gratis. Vanwege een beperkt aantal plaatsen is het fijn als je je van tevoren kunt aanmelden via artoffice@cbkrotterdam.nl. Vermeld in de mail jvoor- en achternaam en als onderwerp: 23 november 2022. Op maandag 21 november ontvang je een bevestigingsmail.

Beeld: kunstwerk van Toni Burgering, Alles van waarde is weerloos (1978)

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *