Een andere Cultuur Online site

Radio Paleis Maashaven

Radio Paleis Maashaven

In samenwerking met Operator Radio gaat Studio Paleis Maashaven vanaf zondag 30 januari vier zondagen live uitzenden vanuit Het Gemaal op Zuid. De radio-uitzending is bij te wonen op locatie of live te bekijken via www.operator-radio.com. De radio-uitzendingen vinden plaats op zondag 30 januari, 14.00 uur – 17.00 uur, zondag 6 februari, 18.00 uur – 21.00 uur, zondag 13 februari, 14.00 uur – 17.00 uur en zondag 20 februari, 14.00 uur – 17.00 uur.

De uitzending kan door 30 bezoekers worden bijgewoond. Aanmelden is niet nodig maar vol is vol. We volgen de richtlijnen van de RIVM.

Programma

Zondag 30 januari, 14.00 uur – 17.00 uur

14.00 uur – 15.00 uur, RAAR – Joshua Thies & Guests

15.00 uur -16.00 uur, Four Radio Stations Walk Into a Bar – a conversation on Rotterdam’ radio culture – Good Times Bad Times & Joshua Thies (RAAR), Jeff van Hoek (Operator radio) en Ash Kilmartin (WORM)  – voertaal Engels / English spoken

16.00 uur – 17.00 uur, Ever Widening Circles #47 – Ash Kilmartin and Linus Bonduelle

RAAR (Rotterdam Art And Radio) is een nomadisch platform voor experimentele geluidswerken van kunstenaars. Met bijdragen van Henrietta Müller, Nika Schmitt & Joshua Thies.

GTBT (Good Times Bad Times) is een radiostation en -collectief dat wekelijks op de woensdag uitzendt vanuit hun werkruimte ‘Extra Practise’ in Rotterdam-Noord. GTBT is opgericht begin 2020 door Jack Bardwell, Benjamin Earl en Kirsten Spruit uit interesse voor de creatieve en verbindende kracht van radio in precaire tijden. GTBT zal op Radio Paleis Maashaven in gesprek gaan met andere Rotterdamse radio stations en vult daarnaast de tussenruimte in de programmering met ‘The Interludes’.

Ash Kilmartin is een kunstenaar uit Nieuw-Zeeland, afgestudeerd aan het Piet Zwart Instituut en woonachtig in Rotterdam. Ze werkt met performance, sculptuur en projecten op het gebied van geluid, uitzenden en publiceren als modellen voor samenwerking en distributie. Daarnaast is ze programmamanager bij Radio WORM, waar ze een wekelijkse show heeft samen met Linus Bonduelle, Ever Widening Circles.

Jeff van Hoek (Jeff Solo) is DJ en medeoprichter van het Rotterdamse internet-radiostation  en cultureel platform Operator Radio. Sinds 2017 zendt Operator Radio wekelijks uiteenlopende live-shows uit van internationale DJ’s kunstenaars en gastsprekers: van muziek en wetenschap tot cultuur en sport. Het station ondersteunt opkomend talent en verbindt zich door middel van uiteenlopende samenwerkingen met zowel de lokale context als ver daarbuiten.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *