Een andere Cultuur Online site

Powerlab Circulair


Powerlab Circulair

Om de klimaatdoelen van de stad te halen, moeten we allemaal de mouwen opstropen en aan de slag. Maar wat kan jij doen? Als bewoner? Als ondernemer? Als scholier? Wat zijn stappen die jij kan zetten die impact maken? Dat ga je samen met Powerboat onderzoeken in Powerlab Circulair. Ze verbinden bewoners, ondernemers en creatieven om zo tot het beste resultaat te komen. Dus nodigen ze je uit mee te doen: mee te praten, denken, te testen of zelf een circulair idee aan te dragen dat we tijdens zes Powerlab Circulair weken gaan onderzoeken.

De eerste editie van Powerlab Circulair start op 22 september bij Stadscamping Rotterdam en heeft als thema ecologie. Meer informatie? Klik hier. Meedoen? Meld je hier snel aan! Er is plek voor maximaal 15 deelnemers.

Bedenken, testen en tonen

Deze Powerlab richt zich op hoe circulair te leven in Rotterdam Noord Met deze Powerlabs willen wij samen kijken hoe we gezamenlijk ideeën en praktische initiatieven kunnen bedenken en verbinden om Rotterdam Noord meer circulair te maken en minder weg te gooien. Hoe verbinden we de cirkels of vinden we de ontbrekende schakels?

In vier labs van 6 weken gaan we in op de volgende circulaire thema’s:

 1. Ecologie
  22 september
  12:00 – 14:00 incl. lunch
  Stadscamping Rotterdam
 2. Sociaal
  18 november – 19 december 2021
 3. Economie
  Voorjaar 2022
 4. Cultureel
  Zomer 2022

Powerboat

Powerboat is opgericht door theatermaker en actrice Fokka Deelen en ontwerper Bas Kortmann. Fokka studeerde in 1997 af aan de Academie voor Drama in Eindhoven. Als theatermaakster wilde ze mensen aan het denken zetten en in beweging krijgen. Maar hoe kan dat ooit lukken als je je publiek in een donkere zaal zet en jijzelf je verhaal verkondigd vanaf een hoog podium, het duister in. Hoe kun je dan mensen op andere gedachten brengen? Fokka geloofde hier niet in en zocht naar de dialoog, interactie, participatie. In 1998 ontmoette ze Bas, op dat moment studeerde hij af aan de Design Academy. Ook hij was bezig met interactie, niet in theater maar door middel van design. Hoe kunnen ruimtes en objecten ingezet worden om elkaar beter te leren kennen? Ze besloten samen te werken en richtten in 2001 theatergroep Powerboat op. Inmiddels is Powerboat uitgegroeid van theatergroep, initiatiefnemer en artistiek producent tot expert en adviseur op het gebied van interactieve processen en community building. Alle activiteiten en expertises komen voort uit dezelfde bron: prikkelende en inspirerende interactie.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *