Een andere Cultuur Online site

Dead Darlings #13: Veiling ten bate van W139

    Nou deze is dan wel weer vet. Het beste werk on sale: conceptueel, irritant en herkenbaar. (Link)

Een hele lijst grote namen en een nobel doel: geld binnenharken voor het roemruchte W139 dat in haar bestaan wordt bedreigd. Wat een schande is. Maar excuseert u mij – wat een berg aan matig werk, het gelijkt wel de opruiming van het omgevallen archief van een provinciaalse kunstuitleen. Of kijk ik niet goed?

auction.deaddarlings.nl

Dead Darlings, een geanonimiseerde veiling van kunstwerken waarbij pas na de koop de maker wordt onthult is een beproeft concept. Het speelt slim in op de match tussen nieuwsgierigheid en hebzucht. Je zult maar een […] bemachtigen voor een luttele […]. Dan ben je spekkoper en slimmer dan de rest.

U kunt nog meebieden vandaag en Stampa Live openklappen. De Liefdesmarathon, van 12:00 — 20:00 uur vanuit W139 en live op Youtube. Acht duur videocast voor wie is uitgeschaatst. Met een keur aan namen.

Programma:
stampa.live

Enthousiast geraken over het gebodene? Het is veel. Wellicht zitten er pareltjes tussen. Digitaal gevat oogt het leeuwendeel wat onbeholpen. Of – en dat is ontluisterend – blijkt de kwaliteit van het werk van al die ‘grote namen’ (zie onder) gewoon niet zo hoog? Of en ook dat kan hebben veul kunstenaars marginale werkjes ingeleverd, leftovers?

Nee, niet louter marginaal – een aselecte greep, wat denkt u hiervan?

My shoes, my feet, cover (sail) and linoleum paint (Link)

Sex sells marketing. Melanie Bonajo meets Roy Villevoye. Ik dacht een felle print maar nee: een losbladig boek(?!) waarover wordt gezegd: “Yes, it’s a limited edition ‘book’! Yes, every image is awesome and beautiful and subversive and stunning, yes you want it: You’re welcome.” Toch gewoon Erik Kessels dus. (Link)

Aukje Dekker meets Marijn van Kreij. Herhalingsdrift in sporen van de meester – Picasso is niet alleen groot subgenre van een frans automerk. (Link)

Over citroenen gesproken: Horizon als reproductie nr.14 oogt lekker vuig. (Link)

Hmmm en deze dan? Original Copy Socks, 2019 OK! Doe ik! (It comes with a handwritten letter). (Link)

Alles op een rijtje:
auction.deaddarlings.nl

Participerende namen:

Ad de Jong, Afke Dam, Airco Caravan, Aldo Kroese, Alex Fischer, Alexandra Phillips, Alice Heron, André Avelãs, Andrea Simal, Anika Schwarzlose, Annaleen Louwes, Anne-Laure Ruffin, Aquil Copier, Arja Hop & Peter Svenson, Arthur Guilleminot, Arto van Hasselt, Asher Coady, Atelier Van Lieshout, Aukje Dekker & Geert Jan Jansen, Barbara Rink, Bas van den Hurk & Jochem van Laarhoven & Bo Stokkermans, Baukje Spaltro, Benjamin Francis, Brent Dahl, Brian D McKenna, Carmen Gray, Carmen Schabracq, Catharina Vergeer, Cécile Tafanelli, Charlott Markus, Chris Rijk, Claire Bamplekou, Claudette van de Rakt, Daan Couzijn, Daniel Walwin, Danielle Alhassid, Delta van Melle & Violaine Chapallaz, Diego Diez, Dora Lionstone, Eduardo Rojo, Elena Rosa, Elsa-Louise Manceaux, Emily Kocken, Erik Kessels, Fabian Landewee, Femke Moedt, Fiona Tan, Floor Meijers, Francisco Mojica, Geer van der Klugt, George Korsmit & Saskia Janssen, Giorgos Gripeos, Guda Koster & Frans van Tartwijk, Hangfeng Chen, Hanna Mattes, Hannah Jacques, Hans de Tweede, Hans Kuiper, Harald Schole, Hepacan, Ian de Ruiter, Ilona Plaum, Irina Birger, Iris Kensmil, James Beckett, Jean Bernard Koeman, Jean-Philippe Paumier, Jelte Reinders, Jeroen Jongeleen, Jeroen ter Welle, Jessie Yingying Gong, Jim Klok, Joep Neefjes / LPI, John Körmeling, Joran van Soest, Joris Landman, Jos Houweling, Judith Witteman, Julia Walter, julius frodermann, Just Quist, Kaspar Dejong, Katja de Vries, Konstantin Guz, Koos Buster, Laura Grimm, Lea Adriaans, Lena Shafir, Lieve Hakkers, Lily Lanfermeijer & Joseph Hughes, Lisa Sudhibhasilp, Lisette Ros, Lois Richard, Lonneke de Groot, Lorena van Bunningen, Lyubov Matyunina, Mandra Wabäck, Marcel van den Berg, Margot Domart, Margriet van Breevoort, María Naidich & Sylvia van den Ouwelant, Marie Civikov, Mariëlle Videler, Marijn van Kreij, Mathilde muPe, Matthias Tharang, Maurice van Daalen, Megan Auður, Meis Vranken, Melanie Bonajo & herman de vries, Melanie Ouwehand, Millie Rose Dobree, Misha de Ridder, Nicolas Roses Ponce & Naqia Esufa Lee & Richard John & Matthew G Day & Setareh Fatehi & Tomislav Feller & Elisa Zuppini & Antonia Steffens & Nadja Voorham & Ginta Tinte & Moa Holgersson, Nikos Doulos, Noa Giniger, Noé Cottencin, Nynke Deinema, Odette Muijsers, OORBEEK, Orna Wertman, Oscar Peters, Paraskevi Frasiola, Patricia Werneck Ribas, Patrick Niemann, Pendar Nabipour, Peter Spaans, Phoebe Pryor, Pieter W Postma, PJ Bruyniks, Polly’s Picture Show, Rika Maja Duevel, Riley Harmon, Robert Pennekamp, Roberto Perez Gayo & Gabriel .A. Maher, Roman Tkachenko, Ruchama Noorda, Ruth van Beek, Safira Taylor, Sam Hersbach, Sanne Kabalt, Schulz & Weise, Serena Rossi, Serge Onnen, Serge Verheugen, Simon Marsiglia, Sonia Mangiapane, Sophie Spekle, Stéphanie Baechler, Su Melo, Sylvie Zijlmans & Hewald Jongenelis, Tamara van der Leek, Tania Theodorou, Tatjana Macic, Thomas Manneke, Timo van Grinsven, Tina Sejbjerg, Tzvetana Tchakarova, Uta Eisenreich, Veerle van Rossom, Vincent Knopper, Wall-Russ, Wim van den Camp, Wineke Gartz, Xiyu Tomorrow, Yang-Ha, Yasser Ballemans, Yvonne Dröge Wendel, Zane Žeivate