Een andere Cultuur Online site

Over Ken Doorson in Arnhem en Isan Corinde in Brokopondo

#038;rel=1&showsearch=0&showinfo=1&iv_load_policy=1&fs=1&hl=en-US&autohide=2&wmode=transparent" allowfullscreen="true" style="border:0;" sandbox="allow-scripts allow-same-origin allow-popups allow-presentation">

Twee berichten van Kevin Headley uit Suriname. Vorige maand maakte bij bovenstaande making-of video over het grote Anton de Kom beeld dat Ken Doorson heeft gemaakt voor de Anton de Kom tentoonstelling in het Nederlands Openluchtmuseum.

Openluchtmuseum.nl/anton-de-kom-tentoonstelling?taal=nl

Over Ken Doorson in Arnhem en Isan Corinde in Brokopondo

    Het kunstwerk dat Isan Corinde maakte in verband met de overstroming in Brokopondo. [Foto / privécollectie]

Ook schreef Headley een boeiend verhaal voor De Ware Tijd over Isan Corinde die druk bezig is met het helpen van zijn vader, hij verloor zijn huis tijdens de watersnood in Brokopondo dit voorjaar, en met het opzetten van een kunstmuseum aldaar.

“[…] De kunstenaar stelde hem voor om zijn intrek te nemen in zijn atelier in Brokopondo, terwijl ze verder zouden werken aan een betere oplossing. Binnen enkele dagen was hij met kleding en levensmiddelen in het land en liet voor zijn vader een klein onderkomen bouwen naast het atelier. Maar voor veel andere bewoners ziet de situatie er niet goed uit. Die zijn ook alles kwijtgeraakt en kunnen niet rekenen op ondersteuning van buiten. “Nu zit ik even te kijken met vrienden wat we verder voor het district kunnen doen.” Hij hoopt dat steun van de overheid, die de bewoners ‘miniem’ noemen, wordt geïntensiveerd en wordt bekeken hoe hen de komende jaren te ondersteunen in hun ontwikkeling die is verstoord door de watersnoodramp. […]”

“[…] Corinde zet zich onder meer in voor de artistieke ontplooiing van kinderen van het gebied. De plannen die hij heeft voor het district hebben door de situatie vertraging opgelopen. “Mijn droom is om een kunstmuseum te bouwen in Brokopondo. Toen ik jonger was, ben ik een keer met mijn moeder geweest naar de Readytex Art Gallery. Ik was nog niet echt bezig met kunst, tekende wel. Op de plek werd ik gemotiveerd om eens ook zo’n ruimte op te zetten in Brokopondo. Maar groter. […]”

Dwtonline.com/nu-kijk-ik-met-vrienden-wat-we-voor-het-district-kunnen-doen/