Meteen naar de inhoud

HEEL KAPOT in Beyond Leidsche Rijn

  • door

HEEL KAPOT in Beyond Leidsche Rijn

Van 23 maart tot en met 27 mei staat de tentoonstelling HEEL KAPOT van Villa Zebra in Het Gebouw in Leidsche Rijn. Heel Kapot is een interactieve tentoonstelling voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar en gaat over de vraag: wat is ‘heel’ en wat is ‘kapot’. Of is de kunst juist ‘heel erg kapot’? Wat kan of moet je ermee? En hoe gaat kapotgaan? Kinderen worden uitgedaagd meer dan 30 prikkelende en activerende kunstwerken te verkennen en ontdekken daardoor wat bijzonder kan zijn aan zoiets alledaags als ‘kapot’. Met behulp van een speciaal Heel Kapot- stickervel kunnen ze de kunst onderverdelen in drie categorieën: de Bewaarkast, het Ideeënhoofd of de Vernietiger. Bij de Bewaarkast kiezen ze ervoor het kapotte te bewaren, bij het Ideeënhoofd worden ze net zoals een kunstenaar geïnspireerd door het kapotte en bij de Vernietiger kunnen ze er niets mee en zullen ze het kunstwerk moeten vernietigen.


Interactief in Heel Kapot
Heel Kapot is een interactieve tentoonstelling. Kinderen kunnen naast het verdelen van kunst met het Heel Kapot- stickervel de werken ook actief bekijken. Ze spelen voor King Kong en kunnen zichzelf in slowmotion terugzien. Ze worden een arts en proberen een ‘Heel’ mens te maken uit diverse kapotte lichaamsdelen. Of ze spelen op een orgel van gerecycled materiaal en ze voelen wat een kunstenaar allemaal in zijn broekzakken bewaard.

Kunstenaars
Heel Kapot is ontwikkeld door Villa Zebra. De tentoonstelling stond met groot succes in Villa Zebra van 15 september 2006 tot en met 4 februari 2007. Met het advies van twee externe curatoren, Natasa Heydra, voormalig directeur van Academiegalerie Blaak 10 en Ron Blom, autonoom kunstenaar, is de collectie van de tentoonstelling tot stand gekomen. In Heel Kapot in Leidsche Rijn is werk te zien van de volgende kunstenaars: Alice Jetten, Andy Storchenegger, Baschz, Ben Schoonderwoerd, Cham Horn, DAAN, Dominique Panhuysen, Dutchdolls.nl, Jonas Vorwerk, Joost Benthem, Kris Knook, Lizan Freijsen, Loes Riphagen, Maartje Korstanje, Marijke Appelman, Pacôme Beru, Ron Blom, Samir Mougas, Tijmen Smit, Tonio de Roover, Trix van Hoppe en Wietse Eeken.


Let op: workshops worden in Leidsche Rijn gegeven op woensdag, zaterdag en zondag. Kijk voor meer informatie op: www.beyondutrecht.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.