Een andere Cultuur Online site

Dump het lijk

Als kunstenaar behoor je tot een familie; een groep collega’s met wie je je inhoudelijk verwant voelt. En afhankelijk van je werk kun je met gemak je artistieke DNA delen met meerdere gezinnen. Net zoals in het echte leven kan dit leiden tot verrassende verwantschappen, zij het misschien iets minder pijnlijk. ‘Get rid of the body’ is een familiaire aangelegenheid van Willem Boel, Iris Bouwmeester, Bram Braam, Arjan Janssen, Matthijs Kimpe, Jochem Rotteveel, Ines Thora en Jan Willem van Welzenis en is nu te zien bij P60 in Assen.

(een bericht van Jochem Rotteveel)

P60, Assen

    Matthijs Kimpe en Willem Boel

De groepstentoonstelling ‘Get rid of the body’ is een initiatief van kunstenaarscollectief Abstracte. Initiatiefnemers Jan Willem van Welzenis, Arjan Janssen en Ad van Rosmalen stelden een gelegenheidsgezin samen van kunstenaars die de relatie tussen huid en drager onderzoeken.

P60, Assen

Medeorganisator Jan Willem van Welzenis (l) woonde tot voor kort op Aruba, waar ze nog weleens lichamen kwijtraken. Wellicht vormde dat de inspiratie voor de titel van de show. Rechts kunstenaar en eigenaar van P60 Rudy Lanjouw. Voor hem werk van Iris Bouwmeester. Aan de muur werk van Arjan Janssen.

P60, Assen

Hoogtepunt van de show: een installatie van Willem Boel. Kost net zoveel als z’n achternaam suggereert.

P60, Assen

Uw reporter blies voor de gelegenheid de relatie tussen de huid en de drager op. Het resultaat hangt aan de muur. Op de grond een verse Bram Braam.

P60, Assen

P60, Assen

v.l.n.r. Willem Boel, Arjan Janssen en Matthijs Kimpe. Kan zo naar Beelden aan Zee.

P60, Assen

Geniaal werk van Iris Bouwmeester.

P60, Assen

Buiten is het ook mooi.

P60, Assen

Op de vloer: Bram Braam. Aan de muur: Matthijs Kimpe.

P60, Assen

Detail van Matthijs Kimpe. Meerdere gekleurde rasters over elkaar zorgen voor een subtiele werking van kleur en ritme.

P60, Assen

De magistrale muralist Van Welzenis moest het in Aruba met wat minder meters doen, dus legde hij zich toe op kleinere, krachtige panelen. Gelukkig is de man nu weer in het land en kan er wel weer een muur onder handen worden genomen. Op de grond: Iris Bouwmeester.

P60, Assen

Tijdens de opening kwijlden verzamelaars al richting die mooie Boel, Bouwmeester en Kimpe.

P60, Assen

Explosief introvert: Ines Thora.

P60, Assen

    Okay, nog eentje dan. Boel, Bouwmeester en Janssen.

Het leuke van een show die door kunstenaars wordt ingericht: het werk staat centraal. Niet een of andere zwakke narratief waar ter illustratie kunst aan de haren wordt bijgesleept. Het resultaat: een kunstexpositie die gaat over kunst.

U ziet, er is geen enkele reden om niet even om te rijden naar Assen. Tot 25 augustus te zien bij P60.

www.ruimtep60.nl