Een andere Cultuur Online site

Het Grote Boek De Aanschouw

Een papieren monument ter bestendiging van een levend monument is in de maak. Het krijgt mogelijk last van dikte met bekant 1300 pagina’s in de planning: elke exposant een pagina, hoofdstukken over de jaarlijkse veiling, het overschilderschilderij, anecdotes, jawel, en het krijgt verdieping en inbedding in de grote Rotterdamse geschiedenis door middel van interviews met betrokkenen.

Het wordt geschreven door een van de weinigen die ontspannen, begrijpelijk en ter zake over kunst kan verhalen, journalist Edo Dijksterhuis.

Maar dat wordt machtig mooi wat gaat dat kosten doe mij er één: voordekunst.nl/projecten/15762-het-grote-aanschouw-boek

    Nee, deze niet dus. Zou toch moeten als bijsluiter De Aanschouw is dood. Leve De Aanschouw!. Dat men zich voortaan donderdaaglijks vervoege bij Café Ari aan de nieuwe Binnenweg.

Edo Dijksterhuis is alweer een tijdje aan de slag. Diepte-interview met ondergetekende is ingezien en goedgekeurd bevonden en hé ik als exposant nummer 1140 sta er ook in met een spread ow wacht – het boek De Aanschouw gaat over de periode De Schouw, die 1139 voor mij staan er wel in maar ik kom in deel II over 15 jaar. Toch even een mailtje sturen dat als bijsluiter een mooie poster Bambizut hogelijk gewaardeerd wordt.

Een boek dus: “In dit papieren monument van 1280 pagina’s krijgt iedere expositie een fotopagina. Daar zitten kunstwerken tussen van onder andere Hester Scheurwater, een explosieve Jeanne van Heeswijk, NRC-hoffotograaf Vincent Mentzel, nachtburgemeester Jules Deelder, viltkoningin Claudy Jongstra en minstens tien kunstenaars die Van Lieshout heten.”

Nog een dikke twee weken om de 10k drukkosten medegefinancierd te krijgen.

Heel fijn project net als De Aanschouw zelf, gewoon aan de slag en gaan.

Koop en of doneer:
voordekunst.nl/projecten/15762-het-grote-aanschouw-boek

Ook leuk: voor 1138 euro of meer mag u zelf iets komen hangen in de doos bij Café Ari.