Een andere Cultuur Online site

Murals Inc. – Master Writer x H.E.L.D.E.R.H.E.I.D


Murals Inc. – Master Writer x H.E.L.D.E.R.H.E.I.D

In aanloop naar het Helderheid Festival op zondag 29 augustus, werkt André Smits/Artistintheworld in opdracht van Murals Inc. aan ‘Editie Helderheid’. Deze editie is een hommage aan de in 2004 overleden rapper Breyten Muskiet maar zeker ook een aan alle lokale graffiti-artiesten die sinds jaar en dag op het plein de muren vullen met hun schrijversnamen in de vorm van tags en meer uitgewerkte pieces. Naast uitgeschreven teksten van rapper Helderheid/Breyten Muskiet wordt aan de schrijvers gevraagd binnen het frame van André een tiny tag/piece te plaatsen. Op deze wijze ontstaat een totaalbeeld aan schrijfstijlen die zich zal onderscheiden van alles wat op dit vlak bekend is.

Tot op heden hebben een bijdrage geleverd

Mick La Rock
Meanr
Itsme
MrJoax
DHAL
Martje Rullens
Surch
Acse
Soeniebalax
Tuig Oma
Roets bape Casm
Jize
en anderen

‘Editie Helderheid’ is onderdeel van de tentoonstelling ‘Master Writer’ bij Murals Inc. op de Piekstraat 31.

André Smits bezig met de muurschildering

Master Writer

Master Writer is een tentoonstelling over (straat) taal op muren. De taal die door kunstenaars en artiesten wordt aangebracht is gebaseerd op stijlkenmerken binnen het muurschilderen. De tentoonstelling verbindt verschillende (sub)culturele achtergronden behorende bij een schrijfstijl. Denk aan tags, pieces, graffiti (old skool), post-graffiti, schrijven, lettering, style writing, post-writing, balloon writing, calligraffiti, asemic-writing, graffuturism, text based art, etc. De geselecteerde kunstenaars en artiesten zijn exponenten van deze verschillende schrijfstijlen. Naast de tentoonstelling bij Murals Inc. (office), gaan André Smits en Surch aan de slag op het Helderheidplein wat hemelsbreed maar 150 meter van elkaar verwijderd is.

De deelneemde kunstenaars en artiesten zijn

Surch
Job Wouters
Aileen Middel / Mick La Rock
Matteo Ceretto
Castigliano / CT
Lars Breuer
Meanr

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *