Een andere Cultuur Online site

Online Masterclass: De mens is ook een dier

Online Masterclass: De mens is ook een dier

Op donderdag 25 februari vindt de 2de editie van de masterclass en workshop van de Science Gallery plaats. Via een livestream op Youtube kan je tussen 20.00 uur en 20.45 uur een online masterclass volgen van viroloog Marion Koopmans. Aansluitend volgt er om 21.00 uur een online workshop met kunstenaar Iwan Smit.

De mens is ook een dier‘ is de tweede in een reeks van online masterclasses van Science Gallery waarin een wetenschapper en een kunstenaar de handen in elkaar slaan tijdens een live gesprek. De thema’s zijn steevast verbonden aan COVID-19 en de lockdown en vinden elke laatste donderdag van de maand plaats. Aan de workshops kunnen enkel jongvolwassen en jongeren (gratis) deelnemen. Registreren is wel noodzakelijk en kan voor zowel de masterclass als de workshop via deze link. Er zijn maximaal twintig plekken beschikbaar voor de workshop van Iwan Smit.

Tijdens de eerste masterclass gingen met Diederik Gommers en kunstenaar Elten Kiene met elkaar in gesprek. In deze editie gaan viroloog Marion Koopmans en beeldend kunstenaar Iwan Smit het gesprek aan over de One Health-benadering. Die gaat ervan uit dat de gezondheid van mensen niet op zichzelf staat, zeker als je het hebt over infectieziekten. Zijn mensen immers ook geen dieren? Waar komt het coronavirus nu precies vandaan? Onze voedselketen, bevolkingsgroei, intensieve veehouderij, reisverkeer en klimaatveranderingen; het zijn allemaal factoren die een rol spelen bij de uitbraak van een (nieuwe) infectieziekte bij mens en dier. Aan het einde van de masterclass worden er vragen vanuit de chat beantwoord.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *