Een andere Cultuur Online site

Shop: Anouk Griffioen – Untitled

Een gemiddelde Anouk Griffioen gaat vanaf een paar vierkante meter. Zo is een fijne tekening in de maak van 3.20 bij 12 – zie onder achter de dubbele schets. Die grote werken zijn tekeningen die je omarmen, om in te verdrinken. Maar meer dan eens valt de vraag – heb je niets kleiners?

Nee, eigenlijk niet. Nu ja, toch, af en toe en bij uitzondering. Zoals bij de special edition van het boek Where Trees Don’t Die. En nu: drie tekeningen 16,5 x 22,5 cm houtskool op linnen in de winkel. Ik zei nog – zullen we het Valentijnsgeschenk noemen? Het is (vrij uitzonderlijk, normaal krijgt elke tekening een naam) Untitled geworden. Abstracte bossages, riet, bladeren, schaduwrijke natuursamples.

Naar aanleiding van open atelier afgelopen weekend. Dat zou een champagneovergoten treffen met verzamelaars tijdens Art Rotterdam zijn geweest. Door de lockdown werd dat Zoom Only.

Een door Young Collectors Circle georganiseerde Q&A en virtuele videotour de zaterdagmiddag – iedereen thuis met thee op de bank. Goed, fijn en veilig en er schoven veel meer mensen aan dan normaliter mogelijk bij een atelierbezoek maar ik ben (net als iedereen) sterk voor treffen met het werk IRL – en je dan en passant met de kunstenaar danwel ander publiek vermeien, in gesprek gaan. Maar vooral ook het werk in het echt zien.

Komt allemaal weer. Nu nog even niet.

Untitled Wordt geleverd in luxe magnetische klepdoos, ideaal voor geschenken.

shop.trendbeheer.com