Een andere Cultuur Online site

Audiotour bij Buitenplaats Brienenoord

Audiotour bij Buitenplaats Brienenoord

Op zaterdag 28 november 2020 kan je deelnemen aan een audiotour bij Buitenplaats Brienenoord. Deze audiotour, begeleid door kunstenaar Maurice Meewisse, leidt de bezoeker al wandelend door een deel van het Eiland van Brienenoord.

Deze tour is onderdeel van het in oktober 2020 gestarte project Waterwerken dat doorloopt tot december 2021. Waterwerken gaat over onze verhouding met het water. Zes verschillende kunstenaars doen na elkaar, in estafette, onderzoek over deze verhouding op Buitenplaats Brienenoord en realiseren op deze plek een nieuw werk. Zes verschillende benaderingen, zes verschillende onderzoeken, maar samenkomend in een uitdijende interventie. Het waterwerk.

De eerste kunstenaar die aan de slag is gegaan op het eiland is Maurice Meewisse. Hij is tevens curator van het project. In zijn vooronderzoek heeft hij gekeken naar de verbindingen met de Nieuwe Maas en de Buitenplaats. Hij presenteert zijn bevindingen en ingrepen aan de hand van een audiotour, waarbij bezoekers een wandeling maken over een deel van het Eiland van Brienenoord, beginnend bij de knotwilg die ineens onderdeel is geworden van een nieuwe omgeving. Zijn persoonlijke herinnering uit het verleden en de transitie van het eiland komen terug in deze audiotour. Tijdens de wandeling krijg je een speciale to-go snack van kok Jasper Boomsma, die zich laat inspireren door het thema van Waterwerken. De tour duurt 25 minuten en start op de Buitenplaats Brienenoord. U beluistert deze tour met uw eigen telefoon en oortjes.

We vragen u zich via dit adres aan te melden voor de audiotour en bij benadering aan te geven hoe laat u deze wilt lopen gezien de corona-maatregelen. Geef ook aan of u wel of geen supersnack-to-go wilt. De audiotour is gratis, de snack kost tien euro.

Praktische info

Datum: Zaterdag 28 november 2020

Tijd: tussen 12.00-17.00 uur

Belangrijk: meenemen eigen telefoon en oortjes

Adres: Van Brienenoord 5, Rotterdam (Eiland van Brienenoord)

Prijs: de audiotour is gratis, voor de snack betaalt u 10 euro

Aanmelden: mailen naar sander@buitenplaatsbrienenoord.nl

Waterwerken wordt financieel ondersteund door CBK Rotterdam, Bankgiro Loterij Fonds, het MondriaanFonds en Weerwoord Gemeente Rotterdam.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *