Meteen naar de inhoud

Freezone ZOHO

omschrijving:
publieke ruimte met programma in ZOHO Rotterdam

werkzaamheden:
productie, uitvoering en programmering

Een speelplek voor volwassenen. Vrijheid voor kleinschalige en spontane initiatieven.

Vlak achter het Hofplein hebben donald marskamp van studio mars, beeldend kunstenaar Ron Blom en MONO een freezone ontwikkeld voor ondernemers en bewoners. Een plek, in de Vijverhofstraat, om te hangen in je hangmat, akoestische muziek te maken , te werken of anderszins te chillen in de publieke ruimte.

Freezone ZOHO

Hangmatten, een filmdoek voor buitenprojecties, theaterdoek en een tentzeil vormen samen met een bos houten palen Freezone ZOHO. Een gemarkeerd gebied waar met de gemeentelijke instanties overeenstemming is bereikt over gebruik en inrichting. Op deze plek kan ‘spontaan’ een tijdelijke nieuwe invulling ontstaan die ander gebruik mogelijk maakt.

Meer levendigheid, spontane kleinschalige evenementen op straat nodigen zowel de ondernemers in Het Gele Gebouw en ZOHO, als passanten en bewoners uit de omliggende wijken en bedrijfsgebouwen uit om als deelnemer of organisator actief gebruik te maken van de publieke ruimte. Een markering en enkele grote (1x1m) blokken gedoneerd door MONO met gaten en palen die in de gaten passen vormen de aanleiding voor gebruik.

camera: Wim Wiegmann & Ron Blom
eindmontage: Ron Blom

Freezone ZOHO is op vrijdag 19 mei 2017 feestelijk in gebruik genomen. Kunstenaars van Time Window. skinfiltr8r / de Droominee /- spoken word artiest, Nike van Essen – muziektheatermaker en Michiel Cox – schrijver/performer brachten ter gelegenheid van het We Love Public Space Festival, hun ode aan de publieke ruimte.

Dit project is mede mogelijk gemaakt met een bijdrage van  Gemeente Rotterdam, studio mars, RONBLOM en Wijk TV