Meteen naar de inhoud

Participatie avond Samen Leven

  • door

Participatie avond Samen Leven

Di 12 maart van 20-22u 

Zomerhofstraat 78 Rotterdam

Een avond over wonen, vrijwilligerswerk, armoede en burgerinitiatieven.

Wat is er nodig om Rotterdam beter te laten functioneren?

Samen Leven gaat door!

Over mensen die hun stad vooruit helpen

‘Er zijn veel sociale en duurzame initiatieven van Rotterdammers in de stad. En dat is maar goed ook. Er valt nog veel te verbeteren. Grote en kleinere uitdagingen belemmeren initiatieven en mensen in hun ontwikkeling.’

Het project Samen Leven wordt afgesloten met een participatie avond. Een avond met informatie uitwisseling, voor mensen die de stad een warm hart toedragen. Met hulp van diverse mentoren en organisaties, heeft Wijk TV verschillende, thema’s onderzocht en in beeld gebracht. Zes televisieafleveringen zijn i.s.m. OPEN Rotterdam uitgezonden via de kabel en internet.

Uitnodiging

Dit is een uitnodiging om samen met de verschillende initiatieven en organisaties uit de televisieserie Samen Leven en wethouder Barbara Kathmann, verantwoordelijk voor de portefeuilles Economie, Wijken en kleine kernen, nog eens terug -en vooruit te kijken. 

Tijdens deze interactieve participatieavond wordt in groepjes nagedacht over urgente en lastige zaken, die de stad verder kunnen helpen.

Hoe om te gaan met armoede in Rotterdam? Of hoe kunnen gemeente en burgers beter samenwerken? Deze en andere vragen worden in korte tafelgesprekken besproken. De wethouder zal er op reageren en hopelijk ideeën aandragen hoe we samen van Rotterdam een mooie stad kunnen maken voor alle Rotterdammers.

De avond wordt ingeleid door Ron van der Rhee, verslaggever, bekend van TV Rijnmond en Neusa Gomes, spoken word artiest.

Het aantal plaatsen is beperkt, dus graag aanmelden door een mail te sturen naar info@nullwijk-tv.nl onder vermelding van ‘aanmelden participatieavond’

PROGRAMMA:

19.30 inloop 

20.00 aftrap over participatie

– spoken word Neusa Gomez

– introductie Barbara Kathmann

– one minutes van de verschillende initiatieven met een korte toelichting door Ron vd Rhee

– introductie van de werkwijze aan de tafels met korte toelichting van de ontwikkelvragen door Ron vd Rhee en tafelhosts

20.30 start tafelgesprekken

21.00 pauze

21.15 conclusie en hoe nu verder?

– iedere tafelhost vertelt kort wat de uitkomst vh tafelgesprek is 

– vragen voor de wethouder

Alle afleveringen van Samen Leven gaat door zijn online te bekijken via:

www.wijk-tv.nl/site/category/samen-leven-gaat-door/

Voor meer informatie:

www.wijk-tv.nl

Tags: