Meteen naar de inhoud

EENMAAL, ANDERMAAL VOOR GAZA.

  • door

EENMAAL, ANDERMAAL VOOR GAZA.

Koop een kunstwerk, steun een ziekenhuis, win een reis.

Vele tientallen kunstenaars, waaronder bekende namen als Willem van Hest, Marion Bloem, Johan van Konijnenburg, Rineke Kop, Jana Beranová, Harry Schumacher, Efrat Zehavi, Willem Bijl, Manuel Kneepkens, Otto Haitsma, Daan van Dam, Toos van Liere, Ivo Kamphuis, Cindy Jansen, Senad Alic, Ron Blom, Vera Harmsen, Ronald Motta, Nelis Oosterwijk, Freddy de Lange en Henk van Vessem, hebben belangeloos hun werken beschikbaar gesteld en de Kunstuitleen Rotterdam leverde de locatie.

Zondagmiddag 16 juni vindt aan de Nieuwe Binnenweg een bijzondere kunstveiling plaats: Eenmaal, andermaal voor Gaza, waarvan de opbrengst bestemd is voor het Dar Essalam ziekenhuis in Khan Younis.

Gil & Moti, het Rotterdams-Israelische kunstenaarsduo, maken er een waar event van. Met verdere medewerking van Hans Abelman, Sergei Versteeg en Adriaan Zijlmans.

 

Het Dar Essalam ziekenhuis

Khan Younis is een kleine plaats met een groot vluchtelingenkamp in het zuidelijke deel van de Palestijnse Gazastrook. Het Dar Essalam levert medische zorg, maar heeft ook een uitgebreid preventie- en voorlichtingsprogramma. Voor de vele arme en niet-verzekerde patiënten heeft het ziekenhuis een eigen fonds. De opbrengst van de veiling Eenmaal, andermaal voor Gaza is bestemd voor het voorlichtingsprogramma en het Poor Patients Fund. Er bestaan al jarenlange banden tussen het ziekenhuis en Rotterdamse organisaties. Dar Essalam betekent Huis van Vrede. Dichter Gerard Beentjes en beeldend kunstenaar Vera Bruggeman maakten speciaal voor deze veiling een dubbelkunstwerk onder deze titel.

 

Eerst kijken, dan bieden

Voor wie wil weten welke kunstwerken geveild gaan worden zijn er twee kijkdagen en geeft de website www.12gaza.nl een uitgebreid en regelmatig geactualiseerd overzicht met alle informatie over veiling, kunstenaars en het Dar Essalam ziekenhuis.

De beide open kijkdagen zijn op vrijdag 14 juni van 12.00 tot 18.00 uur en zaterdag 15 juni van 10.00 tot 17.00 uur; en vinden plaats in de Kunstuitleen. De veiling is op zondag 16 juni vanaf 13.00 uur.

 

Eerst kopen, dan winnen

Onder de uiteindelijke kopers van de kunstwerken wordt een heel uitzonderlijke prijs verloot: een geheel verzorgde reis naar Gaza onder begeleiding!

 

Beeldend kunstenaars en dichters

De Rotterdamse Dichters voor Vrede ondersteunen de veiling op een bijzondere wijze: zij hebben gedichten beschikbaar gesteld voor publiciteit en de website www.12gaza.nl.

Noordelijke-Alliantie-Ron-Blom