Meteen naar de inhoud

Doorlopend Uitzicht, Zaterdag 28 januari om 15u

  • door

Zaterdag 28 januari om 15u is op de binnenplaats van de MiniMall het project Doorlopend Uitzicht van de documentairemaker Wim Wiegmann geopend.
Doorlopend Uitzicht bestaat uit een VideoKabinet , met daarin een drieluik van beeldschermen waarop doorlopend impressies te zien zijn van de laatste ritten over het luchtspoor.

Op het middelste van de drie schermen komen daarnaast afwisselend korte documentaires over o.a. de bouw van de MiniMall de plannen met de lijn en andere  hiermee samenhangende reportages.
De bedoeling van de maker is dat hiermee de geschiedenis en het uitzicht vanaf de Hofpleinlijn behouden blijft.

Het VideoKabinet is door documentairemaker Wim Wiegmann i.s.m.  kunstenaar Ron Blom ontworpen en is tot stand gekomen door bijdragen van Hofbogen BV en deelgemeente Noord.

Wim Wiegmann heeft eerder  100 x Uitzicht gemaakt.
Daarbij zijn 100 buurtbewoners langs de Hofpleinlijn in beeld gebracht.
De maker heeft met Doorlopend Uitzicht  een eerbetoon en afscheid van de Hofpleinlijn willen maken waarbij het uitzicht behouden bljiift.

Mini Mall
Raampoortstraat 30
3032 AH Rotterdam

De Mini Mall is gelegen in het hart van Rotterdam op slechts 10 minuten lopen vanaf het Centraal Station en per tram bereikbaar via lijn 4 (halte Station Hofplein/Heer Bokelweg). Daarnaast beschikt de Mini Mall over ruime parkeergelegenheid aan zowel de Raampoortstraatzijde als de Katshoek (beide betaald parkeren).