Meteen naar de inhoud

De Spetterflat

  • door

Steeds vaker geven regenbuien problemen in de stad. Het rioleringssysteem is niet meer geschikt voor het opvangen van de steeds grotere hoeveelheid regen die in korte tijd valt. 

Bestrating en bebouwing zorgen samen voor een bodem die geen regenwater meer doorlaat. Regenpijpen worden losgekoppeld van het riool. Het resultaat is langdurig plassen op de straten en in de tuinen.

video als participatie-tool

Samen met Rain (A) Way en stichting Tussentuin werkt Wijk-TV met bewoners van de Mathenesserflats aan een nieuwe klimaatbestendig inrichting van de binnentuinen tussen de 3 flats in Rotterdam Tussendijken. Wijk-TV maakt videoproducties met en over bewoners in de flats en gaat via een directe huis aan huis aanpak op zoek naar bewoners die mee willen denken en werken aan een nieuwe inrichting van hun binnenterrein. Ook tijdelijke oplossingen behoren tot de mogelijkheid.

Niet alleen zichtbaar maken, maar ook actief op zoek naar bewoners werken we samen aan een stad die beter bestand is tegen piekbuien en klimaatverandering.

werkzaamheden: activeren bewoners

camera & montage: Wim Wiegmann & Ron Blom (camera i.s.m. kinderen van de Spetterflat)

Tags: