Meteen naar de inhoud

Collectief Wonen Delft

Collectief Wonen Delft

Datum/Tijd
Date(s) – 14/05/2022 – 10/07/2022
11:00 – 17:00

Locatie
Prinsenkwartier

Wat is de waarde van collectief wonen en welke lessen en inspiratie kunnen we daaruit halen voor nieuwe bouwprojecten in Delft?

Delft Design en Open Kaart hebben samen met partners een overzichtstentoonstelling ontwikkeld van inspirerende voorbeelden van collectief wonen in Delft. Doel is om iedereen kennis te laten maken met de kwaliteit van collectief wonen en te zoeken naar nieuwe kansen.

De tentoonstelling neemt je mee in de diversiteit en rijkheid van collectief wonen in Delft. Een selectie van 10 unieke voorbeelden brengen alle aspecten van het collectief wonen in beeld. Naast heldere beschrijvingen, worden de voorbeelden geïllustreerd door fotografie van Rufus de Vries en zijn de voorbeelden voorzien van uitgebreide plattegronden. Wie er nog meer in wel duiken, kan via QR-codes toegang krijgen tot videorapportages van Ron Blom en extra achtergrondinformatie.
Ook de aflevering over Centraal Wonen Tanthof, uit de documentaireserie Samen Leven Samen Wonen van Eric Creemers en Ron Blom wordt tijdens de tentoonstelling vertoond.

Op 15 juni 2022: Première film: ‘Together’

In opdracht van de TU Delft werkten Eric Creemers en Ron Blom aan een documentair-verslag over project Together. Eric Creemers maakte daar in samenwerking met Darinka Czischke en Marije Peut een documentaire van.

Openingstijden
Door de weeks geopend van 11u tot 17u30 en in het weekend van 11u tot 17u. Op Maandag gesloten.