Wijk-TV portretteert in een nieuwe serie mensen uit Kralingen en Crooswijk. Hoe hebben zij de afgelopen coronajaren beleefd? Wat nemen zij mee naar volgend jaar en wat laten zij het liefst zo snel mogelijk achter zich? Je ziet het in Mensen Wensen Mensen.

De serie is mede mogelijk gemaakt door Cultuur Concreet en gebiedscommissie Kralingen – Crooswijk.


Aflevering 1 – Annie van Santen
“Met Corona viel alles stil. Maar via de telefoon hebben we toch contact gehouden.” Mevrouw Annie van Santen heeft weinig last gehad van de coronamaatregelen, doordat ze toch mensen ontmoette tijdens bijvoorbeeld het boodschappen doen. En ze adviseert anderen om met dingen mee te doen, zodat je niet alleen bent.

Aflevering 2 – Quinten Tilburg
Quinten Tilburg heeft best wel last gehad van de coronamaatregelen, maar heeft desondanks veel initiatieven gestart voor zichzelf en voor anderen. Hij heeft vijf events moeten cancelen en vindt het belangrijk dat er ondanks de maatregelen toch wel van alles georganiseerd wordt.

Aflevering 3 – Marijke Pregers
Mevrouw Marijke Pregers heeft dankzij corona, nog meer vertrouwen in God. Het geloof, geeft haar veel steun. Ze is actief bij de Evangelische Broedergemeenschap. Waar mogelijk helpt zij ouderen in haar omgeving.

Aflevering 4 – Rick de Graaf
Rick de Graaf uit Kralingen studeert in Utrecht en heeft het wel zwaar gehad tijdens de lockdown. Hij denkt dat er in de huidige situatie eigenlijk best wat meer open kan. Hij verheugt zich op een vakantie deze zomer, maar durfde die nog niet te boeken.che Broedergemeenschap. Waar mogelijk helpt zij ouderen in haar omgeving.

Aflevering 5 – Jannie Prins
Ditmaal een oudere dame, Jannie Prins uit de Esch, die vertelt dat er van alles niet doorging tijdens de lockdown, maar dat ze het desondanks wel naar haar zin heeft met haar hondje en haar hobbies.

Aflevering 6 – Leerlingen Melanchton
In deze zesde en laatste aflevering van Mensen Wensen Mensen vertellen 5 jongeren van Melanchthon Kralingen, hoe zij de Corona-jaren ervaren hebben. Ondanks dat het saai was om klasgenoten niet te zien. Dat thuis-onderwijs niet iedereen even gemakkelijk afging.