Een andere Cultuur Online site

Recht op Rust @ Coolsingel Rotterdam

Om negen uur schuift burgemeester Aboutaleb aan bij het ontbijt, na een nacht kamperen aan de Coolsingel door een bonte kliek Rotterdammers, daklozen, kunstenaars en De Pauluskerk en om tien uur begint de raadsvergadering in het theater binnen. Op de rol staat daklozenproblematiek, Recht op Rust.

Eerder vergaderden dak- en thuislozen, De Pauluskerk, kunstenaars Marcha van den Hurk, Toine Dutch Bushman Klaassen en anderen bij het Centraal Station. Volgens mij ook toen zonder regen – maar het is heel wat kouder nu.

Een muzikale noot op het urine-orgel door muzikant componist Dirk Bruinsma. Al zou ik niet in zo een klein flesje pissen, eens de hoge nood voorbij, maar gaan voor de 1,5 liter statiegeldfles, die evenwel minder vrolijk oogt en tingelt.

Gesprekken rond de stoof. Op het menu stond linzensoep, erwtensoep, pompoensoep.

Een werkelijk schitterend verhaaltje voor het slapen gaan van Ernest van der Kwast. Een vertelling over de aankoop van een plastieken vagina, waarin Hoho, Gogol, Oekraine, eenzaamheid en literaire musea een rol spelen.

Toine Dutch Bushman Klaassen met zijn geprepareerde bakfiets. Tukken onder lichtdoorlatend plastiek.

Voor zover woorden niet wegwaaiden in de snoerende koude wind, voor de zekerheid een kort en krachtig Geacht Stadsdbestuur op laken.

Dirk van Lieshout maakt juwelen.

Donderdagochtend negen uur komt burgemeester Aboutaleb buurten. Gezellig.