Een andere Cultuur Online site

Radio Paleis Maashaven live vanaf Art Rotterdam

Radio Paleis Maashaven live vanaf Art Rotterdam

Radio Paleis Maashaven zendt live uit op donderdag 9 februari tussen 15 en 18 uur vanaf het Sculpture Park op Art Rotterdam. In het programma, een samenwerking tussen CBK Rotterdam en Operator, staat de stad centraal. We gaan in gesprek met kunstenaars over kunstwerken in de Rotterdamse openbare ruimte en over projecten over stedelijke cultuur in de meest brede zin van het woord. Ook brengen we een serie geluidswerken ten gehore. 

David Bade, curator van de aankomende manifestatie Beeldecho’s, vertelt over deze serie tijdelijke interventies op de Internationale Beelden Collectie langs de Westersingel. Deelnemende kunstenaars Yair Callender en Roxette Capriles presenteren een speciaal voor deze uitzending gemaakte clip.

Ook Opperclaes komt aan het woord. Dit duo ontving in november 2022 de Laurenspenning voor hun bijzondere verdiensten voor de stad Rotterdam. We gaan in op deze bijzondere erkenning en op hun mooie initiatieven op het gebied van stedelijke ontwikkeling, uitgevoerd door onafhankelijke Rotterdamse collectieven.

Art Rotterdam is ook Prospects, de terugkerende presentatie van aanstormend jong talent dat werd ondersteund door het Mondriaan Fonds. We gaan in gesprek met een aantal van deze jonge kunstenaars over een minder tastbare benadering van het publieke domein, met onderwerpen als migratie en identiteit, herinnering en moedertaal.

Radio Paleis Maashaven vanaf Art Rotterdam is een uitzending in opdracht van CBK Rotterdam en wordt gemaakt door Kim Bouvy, Mariska van den Berg en Operator

Houd deze website en onze sociale media in de gaten voor verdere berichtgeving over het programma. 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *