Een andere Cultuur Online site

Van Abbemuseum

Van Abbemuseum

Ik ga een paar uurtjes struinen door het Van Abbemuseum in Eindhoven. Ik werd blij van Delinking and Relinking, een multi-zintuigelijke collectiepresentatie (nog tot 1 juli 2024). Kunst heeft in Europa en Amerika een hoog tempel gehalte, je mag niet hard praten of lachen en vooral niet te dicht bij de kunst te komen laat staan het aanraken.

Hier mag je de kunst met al je zintuigen ervaren, wat me doet denken aan hoe ik bezoekers in Cuba met kunst zag omgaan, als verlengstuk van zichzelf als onderdeel van het dagelijks leven. Er zijn braille labels, en je mag aan werken zitten en ruiken.

Van Abbemuseum

Voelobject (Schoonhoven)

Van Abbemuseum

Lily van der Stokker

Van Abbemuseum

Van Abbemuseum

Van Abbemuseum

Van Abbemuseum

Van Abbemuseum

Van Abbemuseum

Verder is er nog tot eind juli 2022 A lasting truth is change waarin de collectie op een andere manier wordt gepresenteerd. Hoe waar dat is kan ik niet echt beoordelen want daar kom ik te weinig frequent voor in het Van Abbe maar het is een bonte mix van beginnend, mid-career en gevestigde internationale kunstenaars, gender, seksualiteit, leeftijd, aangekocht en nieuwe opdrachten zoals Donghwan Kam, op het moment in het Rijksakademie programma.

Van Abbemuseum

    Donghwan Kam, Kentia Palm, Unique No. 13, 2022

Maar ook een gevestigde naam als Stanley Brouwn. This Way Brouwn, etc.etc. Ik ben al sinds jaar en dag een fan van Stanley Brouwn en altijd blij als ik werken van hem in een museum tegenkom zoals ook hier weer, in beide tentoonstellingen!

Van Abbemuseum

Van Abbemuseum

Van Abbemuseum

Van Abbemuseum

Van Abbemuseum

Van Abbemuseum

Van Abbemuseum

Van Abbemuseum

Van Abbemuseum

Van Abbemuseum

Van Abbemuseum

Het is aangekocht dus hier ergens tussen staat ook mijn boek… maar waar?

Van Abbemuseum

Coming Soon: Van den Berg & Thomasse opbouw

VAN ABBEMUSEUM
Stratumsedijk 2
5611 ND Eindhoven
T: +31 40 238 10 00
E: info[at]vanabbemuseum.nl
Open: dinsdag t/m Zondag van 11.00 – 17.00 uur
Dicht: maandag.