Een andere Cultuur Online site

Melly: Entangled Species with Sasha Dees

Aanstaande vrijdag 18 februari boekpresentatie Entangled Species door schrijfster en curator Sasha Dees bij Melly. Het kan eindelijk weer – net voor de finale kwijting alle maatregelen maar ik denk dat het wel los loopt kwa drukte. Reserveer je stoel:
kunstinstituutmelly.nl/en/engage/1160-books-entangled-species-with-sasha-dees

Het boek is te koop bij Melly, je kunt ook je exemplaar onderstaand bestellen en dat ik het voor je meeneem (all proceedings directly naar de makers ook dat is fijn):
trendbeheer.com/sashadees

Ik schreef eerder al waar ik het lastig vind enthousiasme te delen daar ik er zelf zo intensief bij betrokken ben. En nog – de verkoop gaat gestaag en voorspoedig, zelfs met verkopen buitenland – ondanks torenhoge verzendkosten. Bijna dagelijks gaan er postpakketjes de deur uit.

Keivet, koopt dat boek! kan ik wel zeggen maarrrr luister ook eens naar anderen:

“An exciting new publication which indirectly invites us to dialogue on what contemporary art is at the intersection of power, privelage, government, and funders who comodify art. This book highlights the artistic distinctiveness of the individuals who lay bare what binds them: their multiple social identities forged in marginalised peoples who are dismantling their colonial past and redefining via their art the face of the Caribbean. Brilliant work Sasha Dees! Congratulations to all who contributed to this work! #intersectionality #art #contemporaryart #power #decolonisation #caribbean”

Derrick Brown, Universität Bern

“,,Met haar passie voor kunst en voor de Cariben, neemt Sasha Dees de lezer mee op reis door deze bijzondere regio. De prachtige foto’s van werken van de kunstenaars maken dit boek een echte gids voor iedereen die van kunst en van het Caribisch gebied houdt”.

Nina Jurna, Latijns Amerika correspondent NRC & NOS”

Een deel van de oplage is naar de Caraïben verscheept kunnen worden – mede met dank een private sponsor. Dubbel fijn wegens a) de hoge verzendkosten en b) het boek gaat natuurlijk geheel en al over die regio.

“enorm uitgebreid informatief op zoveel verschillende fronten over àl die eilanden! En dan ziet het er heel mooi uit ook nog. Heerlijk om te lezen over bijvoorbeeld je problemen bij het reizen naar de verschillende eilanden. Dat is iets wat ik nooit duidelijk kon maken wanneer ik iemand in NL probeerde uit te leggen hoe moeilijk het is hier in de regio te exposeren. Kortom; pabien!!”

Ellen Spijkstra, kunstenaar (Curacao)

“Anyway, my initial feeling about the book stands up beautifully throughout the 200 pp. Seems to me you’ve written more than an information resource for artists wanting to work in the Caribbean: You’ve written a monograph in the form of an analysis, travelogue and engaging conversation that gets to the spirit of art-making. It’s a big book handled with aplomb.

Cheers to you for a job well done!!”

Shawn Stewart Ruff, schrijver, NY

“Sasha Dees geeft met Entangled Species een indrukwekkend overzicht van de infrastructuur van hedendaagse kunst in de Cariben. Een bewijs dat spannende kunst niet alleen uit het westen komt maar ook dat er hier meer bewustzijn voor moet groeien. Dees’ boek geeft een mooie eerste aanzet daartoe.”

Marcel Musters, acteur, mede oprichter mugmedegoudentand.

Artikel De Tijd, Suriname.

#038;rel=1&showsearch=0&showinfo=1&iv_load_policy=1&fs=1&hl=en-US&autohide=2&wmode=transparent' allowfullscreen='true' style='border:0;' sandbox='allow-scripts allow-same-origin allow-popups allow-presentation'>

 
Vrijdagavond gesprek met schrijver en curator, wereldburger Sasha Dees. Ik zie u daar. De bonnefooi lonkt maar u kunt ook een stoeltje reserveren. Iedereen mag binnen vrijdag. De 1 komma 5 meter is weer gewoon 15 centimeter zoals het hoort.

kunstinstituutmelly.nl/en/engage/1160-books-entangled-species-with-sasha-dees

En koop dat boek bij mij neem ik het mee (of koop het bij Melly in de boekwinkel):
trendbeheer.com/sashadees

Fijn om er 500 in huis te hebben.