Een andere Cultuur Online site

Inkijk is er weer

Inkijk is er weer

Toch nog goed nieuws in deze donker lockdown dagen voor Kerst. Inkijk is terug! Het übersympathieke initiatief van Loes Diephuis en John Prop dat 19(!) jaar (1999-2017) meerdere tentoonstellingsplekken runde in leegstaande winkelruimtes in de Amsterdamse metro heeft weer twee lokaties ter beschikking op de stations Waterlooplein en Weesperplein. Mocht u denken, hoe zat dat ook alweer met Inkijk? Lees dan het fijne overzicht dat John ooit hier in de kolommen schreef.

“[…] Onze buren in de stations, de middenstanders die lang tegen de leegstand naast hun kappers- of broodjeszaak moesten aankijken, zijn blij met onze wederkeer. Het valt dan ook niet te ontkennen dat de stations er aantrekkelijker op zijn geworden. Met enige overdrijving durven we dan ook te stellen dat met de terugkeer van Inkijk de renovatie van de metrostations Waterlooplein en Weesperplein pas écht is voltooid… Alleen jammer dat het uitgerekend nu érg stil is in het Openbaar Vervoer. Voor wie de nieuwe expo’s wil bekijken maakt dat overigens niet uit: die zijn achter glas, dus hartstikke coronaproof. […]”

Cindy Bakker en Bas Ruis trappen af. T/m februari 20202.

Polderlicht.com/uncategorized/inkijk-is-terug/