Een andere Cultuur Online site

Expositie Cindy Bakker in Het Archief

Expositie Cindy Bakker in Het Archief

Van 31 maart tot en met 7 mei stelt Het Archief werk van Cindy Bakker tentoon. Deze expositie zal te zien zijn in de 30 meter lange etalage van Het Archief die ten tijde van Covid-19 wordt gebruikt voor shows, zodat die van buitenaf te zien zijn.

Cindy Bakker haar werk leent zich bij uitstek voor deze vorm van exposeren, omdat die kenmerkend is in het slaan van bruggen tussen binnen en buiten. In haar werk worden banale objecten ontdaan van hun functie. Bakker: “Door te spelen met schaal of vormen en kleuren te abstraheren, ontstaat een visueel ongemak bij de kijker. De werken die ik maak staan in de weg en je kunt ze niet negeren – ze schuren tegen het irritante aan”.

Het Archief

Het Archief is de nieuwe culturele broedplaats van Skar ateliers, gelegen in Middelland. Samen met Root Foundation wordt dit voormalige archief van de gemeente Rotterdam ontwikkeld tot een plek met eindeloos veel mogelijkheden voor creativiteit. Naast dat het een plek is voor kunstenaars en tentoonstellingen herbergt het ook ateliers, kantoren voor de culturele sector, en ruimtes voor lezingen en kleinschalige evenementen. Het is dus een locatie waar maker en markt elkaar ontmoeten. Gedurende 2021 en 2022 worden er op deze locatie verschillende vormen van tentoonstellingen en programma onderzocht en uitgewerkt waarbij maker en markt elkaar ontmoeten.

Locatie: Het Archief – Robert Fruinstraat 52, 3021 XE, Rotterdam.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *