Een andere Cultuur Online site

Voorverkoop Antartikos – Kickstart Esther Kokmeijer

Ondertussen loopt er al een tijdje een kickstarter voor een nieuw project van Esther Kokmeijer: ANTARKTIKOS magazine, een alles of niets project: 15.000 moet worden gehaald en dan verschijnt eind dit jaar het eerste tijdschrift geheel en al gewijd aan Antartica. “ANTARKTIKOS is an annual print magazine that combines artistic and scientific exploration within the awe-inspiring and thought-provoking context of Antarctica. It is a magazine created in collaboration with many scientists and artists.”

Esther kennende wordt het sowieso prachtig om te zien – al jaren reist zij als fotograaf heen en weer door Antartica, gratis prachtbeeld vliegt je altoos om de oren, zie haar instagram. Inhoudelijk op zijn minst fascinerend: ik begrijp dat het een breed gedragen tijdschrift gaat worden met bijdragen van zowel kunstenaars als wetenschappers. Voor de liefhebber: deadline Open Call 21 juni.

Voor vanaf 15 euro krijgt u een digitaal exemplaar in de mailbox of voor 15 euro plus verzendkosten een fysiek exemplaar in de bus.

kickstarter.com/projects/antarktikos/antarktikos-magazine

En dan is er nog een stoet een goodies te verwerven voor wie iets terug wil voor zijn of haar goede geld maar ik ga dan hard voor de special edition Terra Nullius – een afgekaalde kaart van Antartica, een echte Kokmeijer in oplage 100 voor 350 euro.

kickstarter.com/projects/antarktikos/antarktikos-magazine/