Een andere Cultuur Online site

NOA Waterpaviljoen


NOA Waterpaviljoen

performance, tentoonstelling, Workshop: 23/09/2020 – 23/10/2020
Locatie: Semiramistuin

Rotterdam ligt meters onder het zeeniveau. Houden we het wel droog? Kom tussen 23 september en 24 oktober naar het bijzondere waterpaviljoen NOA, bewonder de 6 meter hoge waterval en ervaar zelf hoe hoog de zeespiegel eigenlijk is.

NOA, Nomadic Overnight Aquatecture, is een 9 meter hoog tijdelijk paviljoen dat van 23 september t/m 23 oktober in de Semiramistuin in Oosterflank (Prins Alexander) staat, op de plek die 6 meter onder het zeeniveau ligt. Deze pop-up ontmoetingsplek en cultuurpodium daagt bezoekers uit om stil te staan bij de gevolgen van klimaatverandering door middel van theatervoorstellingen, workshops en lezingen.

Over NOA

NOA staat voor ‘Nomadic Overnight Aquatecture’ en is ontworpen door Studio Kortmann. Het paviljoen is verplaatsbaar, snel op- en af te bouwen en heeft water als centraal thema. NOA is opgebouwd uit een stalen steigerconstructie, met een huid van wit gaasdoek. De wanden vangen daarmee vocht uit de lucht, wat vervolgens in de waterbak wordt verzameld. De witte gaasdoeken vormen samen een pixel-cloud ofwel een grote laag zwevende wolk opgebouwd uit blokken. Je loopt dus letterlijk met je hoofd in de wolken. De grote eyecatcher is de 6 meter hoge waterval die bezoekers doen beseffen hoe hoog de zeespiegel op die plek eigenlijk is.

Een breed programma

NOA is meer dan alleen een paviljoen. Zo vinden er workshops, lezingen en een eigen theatervoorstelling, Het sprookje van Prins Alexander, plaats. Stichting Powerboat maakt deze voorstelling in samenwerking met journalist en schrijver Dore van Duivenbode die zich deels in het paviljoen afspeelt. De voorstelling start met een audiotour door de wijk, die uitkomt bij het NOA paviljoen waar bezoekers een aantal karakters uit de audiotour in levenden lijve ontmoeten. De tour is gebaseerd op verhalen van bewoners over hun verleden, hun heden en de mogelijke toekomst in de wijk.
Alle lezingen en workshops hebben als thema water, maar zijn stuk voor stuk verschillend.
Bekijk het complete programma en meld je aan voor één van onze activiteiten!

Corona proof

Het paviljoen bestaat uit een looppad dat via trappen vanaf de begane grond naar 6 meter hoogte leidt, met één looprichting, in verband met Corona-maatregelen. Publiek loopt om de waterval heen, en kan daardoor de waterval vanuit meerdere perspectieven bekijken. Tijdens de programmering is er voor iedereen een zitplaats op veilige afstand van anderen, uiteraard volgen wij hierbij het advies op van het RIVM.

#CBKRDAMMAAKTMOGELIJK

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *