Een andere Cultuur Online site

ACROSS THE WAY WITH

ACROSS THE WAY WITH

11/05/2020 – 29/06/2020
Locatie: Online

Across The Way With… is een groeiende reeks informele lezingen van, met en over intimiteit in het publieke domein.

Met lezingen door Hannah Black, Dean Bowen, Fayen D’Evie, Elizabeth Boon, & Sofia Lo Bianco, Dehlia Hannah & Nadim Samman, Jason Hendrik Hansma, Gordon Hall, Çağlar Köseoğlu, Élisabeth Lebovici, Sonya Lindfors, Raqs Media Collective, Sarah Rifky, Matthew Stadler, Isabelle Sully, Eloise Sweetman, Abdullah Qureshi en anderen die zullen volgen.

Om de maandag verschijnt er een nieuwe lezing op http://shimmershimmer.org/across-the-way-with

Lauren Berlant beschrijft in haar essay Intimacy: A Special Issue hoe iedereen denkt te weten hoe intimiteit dient te worden gebezigd. Desondanks is intimiteit iets dat gemakkelijk verkeerd wordt geïnterpreteerd. Intimiteit is verontrustend, vluchtig en uitdagend om te bespreken, in het bijzonder en voornamelijk in de uitvoering ervan.

Shimmer en PUBLICS verkennen de duistere kant van intimiteit door de woorden van artiesten, dichters, filosofen, curatoren en anderen van over de hele wereld te verwelkomen. Een verkenning waarbij we onze gasten en het publiek samenbrengen, door middel van intimiteit, in een tijd waarin racisme, oorlog en hebzucht ons leven binnendringen en waarin openbare intimiteit een politieke daad van openheid is geworden. We willen intimiteit uitdagen en verder kijken dan het conventionele begrip van intimiteit als ‘alleen’ het ‘persoonlijke’. In plaats daarvan beschouwt het programma intimiteit als een medium voor een heroverweging van de gemeenschapszin en de zorg die ‘wij’ als moderne mensen in een gedigitaliseerde samenleving voor elkaar dragen.

Tijdens dit programma wordt nagedacht over de textuur in een stem, het ritme van een lichaam, de poëtische en artistieke vormen van het geschreven woord en hoe deze vormen van intimiteit een publieke stem zouden kunnen krijgen. Samen creëren we een ruimte die zowel publiek als intiem is, digitaal en analoog, met afstand en in nabijheid. We kiezen ervoor om een online platform te creëren als ondersteuning voor het voorlezen aan anderen en met anderen. Voor het publiek gaat het om de intieme ervaring van voorgelezen worden; de ervaring van de intieme textuur van de stem, het ritme van de ademhaling en de gedigitaliseerde stem die naar je toe stromen. Op deze manier, in plaats van een ‘leesgroep’ te creëren voor discussie, creëren we een ruimte voor de telefoon in de broekzak die op het werk wordt gehoord, in de keuken, of de laptop die naar mee naar bed wordt genomen.

Across The Way With… is een bron, een plek om na te denken, om de mogelijkheden van toegankelijkheid uit te werken. Een plek die voorbij onze netwerken en muren reikt.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *