Meteen naar de inhoud

Kunstroute Kralingen-Crooswijk

  • door

Bijzondere kunstroute in Kralingen en Crooswijk op 3 en 4 oktober
Zaterdag 3 en zondag 4 oktober vindt van 12.00 tot 17.00 uur de derde editie van de Kunstroute Kralingen- Crooswijk plaats. Deze route biedt een unieke kans, om meer dan 50 beeldend kunstenaars in eigen atelier of thuis te ontmoeten en hunwerk te bekijken of iets unieks te kopen.

Ook een aantal galeries, podia en culturele centra doen mee met de Kunstroute, zoals Galerie Kralingen, Podium o950 en Galerie Outside< Out.
De route kan lopend, per fiets of per tram afgelegd worden. Een speciale kunstroute tram rijdt door Crooswijk en Kralingen en op vertoon van de catalogus kan men gratis meerijden.
De kunstroute en de overzichtstentoonstelling met werk van alle deelnemende kunstenaars wordt op vrijdag 2 oktober om 16.30 uur in Galerie Kralingen (Gashouderstraat 9) feestelijk geopend door Jana Beranová, stadsdichteres van Rotterdam.
En er is meer…
Op een vijftal plekken worden korte workshops gegeven, voor kinderen: het maken van buttons,puzzels  of collages. Voor jongeren een demonstratie graffiti en voor volwassenen is er een workshop fotografie.
Vanuit Galerie Kralingen wordt om 13.00 en om 15.00 uur een rondleiding gestart onder leiding van gidsen van het Gilde.
In de Avenue Concordia is een kunstinstallatie, er zijn om 14.00 en 16.00 uur performances door een aantal dansers.
De kunstroute tram rijdt door Kralingen en Crooswijk. In de tram is een proeverij van Restaurant Brazzo.
De Rabobank is hoofdsponsor van de kunstroute. De Rabobank aan de Lusthofstraat 124 is op zaterdag 3 oktober geopend. Ook hier wordt werk van kunstenaars geëxposeerd. Op zaterdag 3 oktober is er van 17.15 uur tot ca. 18.45 uur in Galerie Kralingen een veiling. De veiling van kunstwerken van de deelnemende kunstenaars is een spannend evenement en dé kans om voordelig een kunstwerk te bemachtigen. De veiling gaat per opbod. Gerda Verhaar-Eeuwijk is de veilingmeester.
Meer informatie: www.kunstroutekralingencrooswijk.nl