Meteen naar de inhoud

Kinder Pers Club Crooswijk, presentatie in de Tamboer

  • door

logokpc-dupl-ww2kopie
“Kinderen worden overstelpt met informatie en media. Zij leren op school wel lezen, maar geen tv kijken. Het verschil tussen waarheid en leugen, mening en feit worden steeds vager in de samenleving.
Een meer genuanceerde blik op nieuws en media ontwikkelt een kind het beste door het als eerste zijn eigen leefomgeving te laten analyseren en te doorgronden.”

De Kinder Pers Club stimuleert jonge redacteuren om in hun eigen buurt nieuws te verzamelen om daarmee een krant, website of tv-programma te vullen.
Leerlingen leren allerlei praktische vaardigheden als het gebruik van computer, camera, interviewtechniek, samenwerken enz.

Op verschillende  scholen in Crooswijk hebben de groepen 6 en 7 korte introductielessen over het maken van  krant en video gevolgd.
Met twaalf enthousiaste leerlingen is tijdens workshops in LCC de Tamboer gewerkt aan video-items en krantenartikelen over het wonen en werken in Crooswijk.
Resultaten van deze workshops zijn door stichting Wijk-TV verwerkt tot een DVD en de Kinder Pers Club Krant.

Kinder Pers Club presentatie 3 juli 2009

Op vrijdag 3 juli 2009 was er een presentatie van de video en krant in LCC De Tamboer. Op passende wijze heeft Michel de Visser dagelijks bestuurder van deelgemeente Kralingen-Crooswijk, de aftrap gegeven voor de ‘viewing’ van de video.

dit project is tot stand gekomen met een financiële bijdrage van deelgemeente Kralingen-Crooswijk, Rotterdam